17 Temmuz 2009 Cuma

Derken bir gün 15 gün sonra...bir de küpe takmış kulağına...

:))))))))))
Yıldız tozu ve bendeniz İngiltere'den birkaç gün önce döndük efendim. Yıldız tozu gerçekten çok ama çok akıllı durdu. Daha gittiğim gün bulantılarım tamamen kayboldu ve çok rahat bir 2 hafta geçirdik orada. Yıldız tozuna değişik yiyecekler yedirdim. Tropikal meyveler yedik, İngiliz kahvaltısı yaptık, bilumum berrylerden yedik - blueberry, gooseberry, raspberry. Zaten bu sıpa burada da dut diye diye canımı çıkarmıştı (mulberry). Berry'ci yani bizimki anlaşılan :)
Brighton, Canterbury ve Londra'ya gittik Yıldız tozuyla...İzlenimlerimizi daha sonra yazacağız, şimdi sadece büyüme raporu yazacağım çünkü yarın tekrar İngiltere'ye gidiyorum 2 haftalığına. Artık dönüşte topluca yazacağız.

Yıldız tozu siz görmeyeli ohoooo kocaman oldu. Şu anda 15 hafta 3 gün oldu. Önce kaçırdığımız haftalarda hangi yiyeceklere benzediğini sıralayayım. 13 haftalıkken orta boy bir kerides kadardı. 14. haftada artık normal boy bir limon kadar oldu ve bu hafta da şu güzel elma kadar oldu yıldız tozu. Akıllı akıllı büyüyor işte. Orada aslında ben tedirgin oldum biraz. Belirtiler birden kaybolunca kendimi hamile gibi hissetmemeye başladım. Acaba bebeğe bir şey mi oldu diye çok korktum. Yaban ellerde bir başıma ya bir şey olduysa ne olacak diye bir kaç uykusuz saat geçirmişliğim var doğrusu. Döner dönmez doktorumuza gittik. Kalp atışlarını duyup sakinleştik. Omuriliği o kadar güzel görünüyordu ki ultrasonda... Ama ben en çok kalbine bakmayı seviyorum. o şeffaf minnacık açılıp kapanan şeyin nasıl düzenli ve güzel attığını anlatamam. Saatlerce izleyebilirim o görüntüyü...Arkasını dönmüştü yaramaz, sadece sırtını gösterdi bize. Oysa ben hiç merak etmiyormuş gibi yapsamda kız mı erkek mi çok merak ediyordum ve artık bu hafta öğreniriz diye düşünüyordum. Bir de çok az hareket etti bu gidişimizde. Tabii geçen seferki gibi zıplayıp hoplayan bir bebek beklediğimizden biraz korktum ben. Sadece bir kolunu kaldırdı 2 kez de bacaklarını oynattı. Normalmiş oysa, 7/24 dans edecek değil ya çocuk. Ya bu gebelik olayını tam bir korku cenneti haline getirmek üzereyim. Kendimi dizginlemem lazım. İşte çok şükür kendi kendine ne güzel büyüyor bebek bu kadar evham yapmamam lazım. Bir de nazarım değmesin kitabi gidiyoruz. Şu haftada bulantı bitecek deniyor pıt diye bitti, şu hafta şu şikayetiniz olacak diyor a-aa bir bakıyorum olmuş. Daha ne yapsın çocukcağız :)


Gelelim yıldız tozunda son 3 haftada olan gelişmelere: 13. haftada artık onun yeryüzünde bir eşi daha olmayan parmak izi vardı yaaaaa! Bedeni artık başı ile orantı sağlayacak biçimde büyümeye ve farkı kapatmaya başladı. İncecik saydam derisinin altında kan damarları ve iç organları görünüyor. Eğer yıldız tozu kızsa ileride onun da bebeğinin olmasını sağlayacak olan 2 milyon kadar yumurta yumurtalıklarında oluşmuş durumda.

14. hafta aslında dönüm noktası gibi...Artık yüz ifadesi var. Yani somurtabiliyor, kaşlarını çatabiliyor, çişini yapıyor ve hatta parmaklarını emiyor. Beyin faaliyetleri arttığı için yüz kasları gelişiyor ve sürekli olarak farklı yüz ifadeleri takınıyor. Böbrekleri idrar üretimine başladı ve elleriyle tutma refleksi gelişiyor. Belki ultrasonda onu parmağını emerken yakalayabiliriz artık. Cıısssss! Çek bakayım elini! Limon kadar olan yıldız tozunun kolları artık orantıya sahip bedenine göre ama bacaklarının hala uzaması gerekiyor. Bedeninde lanugo adı verilen ultra ince tüycükler var. Bu hafta karaciğeri de çalışmaya başlıyor. Tekmelerini ve anne karnı areobik çalışmalarını henüz hissetmiyorum ne yazık ki.

Bu haftaya gelince...15 hafta itibariyle yılddız tozu amniyotik sıvıyı burnundan içeri ççekmeye başladı. bu sayede akciğerlerindeki ilkel hava kesecikleri suyla doluyor ve nefes alış veriş egzersizleri tamamlanıyor. Artık bacakları da kollarına yetişmiş durumda ve bütün eklemleri oynayabiliyor. Göz kapaklarının hala kapalı olmasına rağmen ışığı algılayabiliyor. Yani karnıma ışık tutmuş olsam bunu hissedip kaçarmış. Ben denemeyi düşünmedim tabii ve babası bunu duyunca dehşete düştü. Sanırım böyle bir şey yapmaya kalksam beni sosyal hizmetlere şikayet eder. Amniyotik sıvının tadı pek birşeye benzemese de yıldız tozunun dilinde tat alma tomurcukları belirmeye başladı.

Yıldız tozuyla aynı yaşta olan arkadaşları şu anda aynen böyle görünüyor - yıldız tozu da tabii :)