18 Ağustos 2009 Salı

Bugünün moduna uygun şarkı bulamadım bu kez...

Dün dediğim gibi bugün burçları yazacağım. Yıldız tozunun benimle, babasıyla ve abisiyle yaşayacağı muhtemel ilişki biçimi... Bakalım doğru olacak mı bu tahmin...Çok uzun vadede görebileceğim sanırım... Bu bilgileri www.babycenter.com adresinden aldım.

Boğa anne ile oğlak çocuğun ilişkisi : Materyalist Zevkler

Anne ve o
ğlak çocuk hayatın materyalist tarafından zevk alan, ve sabit duruşlu insanlardır. Anne biraz daha kendini şımartmayı seven, zevkine düşkün bir yapıdayken, oğlak çocuk küçüklüğünde bile azimli ve oldukça çalışkandır.

Oğlak çocuk harçlığını ıvır zıvıra harcamak yerine biriktirmeyi tercih eder. Ona ödevlerini yapması gerektiğini nadiren hatırlatmanız gerekir. Eğer ucunda maddi bir ödül varsa evde yapması gereken işler ve sorumlulukları konusunda da son derece istekli davranacaktır. Çok küçükken bile ufak bir miktar harçlık vermek oğlak çocuğunuz için iyidir. Ancak onu ara sıra kendi zevkleri için de para harcaması konusunda yüreklendirmek gerekir yoksa içindeki doğal tutumluluk canavarının pençesine düşebilir :) (Allahım İmge ile ne kadar zıt olacağız...ürkütücü resmen...) Annesi keyif ve zevkine düşkün olduğundan oğlak çocuğuna da bunu öğretmesi ve hayattan daha fazla zevk almasını sağlaması noktasında çocuğuna faydalı olabilir.

Kova baba ile oğlak çocuğun ilişkisi: Doğuştan gelenekçi

Özgün, serbest düşünceyi savunan, ve kendince radikal olan kova baba çocuğunu da bu şekilde yetiştirmek ister. Ama küçük oğlağımız doğası gereği gelenekçi, hedefe odaklı ve azimlidir; hala bebek bezi kullanırken bile! Başarılarının takdir edilip ödüllendirilmesini ister tuvalet eğitimini tamamlaması ya da ilk kez kendi başına giyinebildiği günden başlayarak ...

Tabii ki babası minik oğlağı ile gurur duyacak ve dünyayı keşfetmesini izlemekten büyük keyif alacaktır ama düşüncelerinde ve yaptıklarında daha fazla risk alabilmesini de isteyecektir. Babasının, oğlak çocuğunun doğuştan temkinli ve tutucu olduğu gerçeğini kabul etmesi gerekecektir. Kova babanın oğlak çocuğuna en çok faydalı olacağı nokta ona, itibar ve başkalarının ona verdiği değere bu kadar kafa yormak yerine dünyayı daha yaşanılır bir yer yapmak için çaba sarfetmesi gerektiğini öğretmektir.

Akrep abi ile oğlak kardeş: Yoğun ve rekabetçi

Akrep çocuk için güven her şey demektir ve oğlak kardeşinin en büyük özelliği güvenilir olmasıdır. Farklılıklarına rağmen her zaman birbirne güvenebilecek olan bir ikilidir akrep ve oğlak kardeşler.


Her iki çocuk da olayları yoğun yaşar ama akrebin yoğunluğu daha çok dugusalken, oğlak çoc
uk başarı odaklıdır. Bu pratik yaradılışlı minik oğlak, karmaşık duygular ve baş edemeyeceği duygularla zaman kaybetmek istemez. Her iki çocuk da alışılmadık ölçüde cidi, zeki ve olgundur, akrep biraz da fazla temkinlidir. Her ikisi de problem çözme gerektiren oyun ve durumlardan hoşlanırlar. Özellikle akrep, nesnelerin nasıl çalıştığını merak eder ve her şeye derinlemesine bakar.

İkili arasındaki en temel gerginlik rekabetçiliklerinden kaynaklanır. Akrep ilgi ve şefkatinizi ister, oğlak ise yaptıklarını takdir edip başarılarını görmenizi...Her iki çocuğunuza da yetenekleri ve çalışmaları için bol destek ve alkış vermeniz gerekir.


İmge'nin abisiyle çok iyi anlaşacağından kuşkum yok, Ekin o kadar şefkatli bir çocuk ki, şu anda kız bebek gerçeğine kendini alıştırmada güçlük çekse de kardeşini görür görmez onu yüreğine alacağına eminim..Doğrudan yüreğine...kucağına almadan önce...

17 Ağustos 2009 Pazartesi

Görünce Aşık oldum o Güzel Gözlerine...Başkasını İstemem, Benim Gözüm Sende...



Gebelik hesaplayıcısına göre bugün kızımız tam 20 haftalık oldu, yani yolculuğun yarısına geldik. Bana Yıldız tozu biraz daha küçükmüş gibi geliyor, belki hala 19 haftalık falan... o nedenle bugün 19 haftalık bebek hakkında bilgi yazacağım. Şu anda hesaplayıcıya göre beklenen doğum tarihi 4 Ocak, doktor amcasına göre ise 6 Ocak. Bana kalırsa daha da geç olabilir. Her durumda Oğlak burcu minik bir keçi katılacak ailemize... Bir Boğa, bir Kova, bir Akrep bir de Oğlak aynı evde yaşayınca nasıl bir karışım olacakmış göreceğiz. Aslında bir ara fırsat bulunca bu karışımları yazmayı düşünüyorum. Bir sitede okumuştum örneğin Oğlak çocukla Kova ebeveyn nasıl bir ilişki kurar onu anlatıyor. Oğlak olursa benimle, babasından daha iyi anlaşacak gibi görünüyor burç özelliklerine göre ama yıldız tozu bir kız olduğu için ve babası bu anlamda her zaman benden 10 adım avantajlı olacağı için çok da sorun olmayacaktır bu. Ama eğer kızımızın çok acelesi olur da 21 Aralıktan önce doğarsa Yay burcu oluyor o zaman. Hiç Yay burcundan tanıdığım bildiğim birileri yok. Belki de kızım olur ilk Yay burcu tanıdığım :) Gebelik hesaplayıcısına göre 21 Aralık ile 18 Ocak tarihleri arasında doğarsa İmge zamanında doğmuş sayılıyor.

19 haftalık bir bebekte duyu organlarının gelişiminde bir patlama oluyor. Beyni, koku, tat alma,duyma, görme ve dokunma ile ilgili olan alanlar için nöronlar ayırmaya başlıyor. Bazı araştırmalara göre kızımız artık bizi duyabiliyor da...Demek ki ona şarkı söyleme zamanı gelmiş :)
Böbrekleri çalışmaya devam ediyor ve saçl
arı çıkıyor. Bence doğduğunda saçları olacak yıldız tozunun, her bir teline başka renk toka takacağım diye babasına takılıyorum. O pek sevmediği için böyle şeyleri bana kızıyor- ama biliyorum yalancıktan :))) vernix caseosa adı verilen kaygan bir doku cildini kaplamış durumda. Bu sayede su geçirmiyor bebeğimiz. Şu anda kocaman salçalık bir domates kadar oldu. Şu güzelliğe bak :)

Şu anda ailecek Marmaris'te tatildeyiz. Dinlenmek hepimize çok iyi geldi. Canım her şeyleri yemek istiyor, iştahım gerçekten çok açıldı. İyiki kamptayız da all inclusive seçeneklerimiz sınırlı. Yoksa mide fesadı geçirebilirdim. yemek konusunda da kendimi çok engellemek istemiyorum. Organ gelişimi açısından çok kritik dönemleri geride bıraktık artık canımın istediği şeyleri yiyorum tabii ölçülü olarak. Zaten yemez ve direnirsem günlerce aklımdan çıkmıyor :) Dün çeyrek kokoreç yedim ve anında mide yanması ile cezalandırıldım. Ama olsun, çok güzeldi. Bebek annenin yediklerinin tadını amniyon sıvısından alıyormuş. O da benim gibi işkembe, kokoreç vs sevsin işte ne güzel.... Burada büyük bir algısal seçicilik yaşıyorum. Bebekler hemen dikkatimi çekiyor. Ağlamalarına hiç dayanamıyorum. Gelecek yıl bizim de İmge'yi pusetine koyup gezdireceğimiz düşüncesi içimi ısıtıyor.
Zaten yıldız tozunun şu ana kadar olan hayatı seyahatlerde geçti hep. Babası "Halası gibi gezenti olacak bu kız" diyor.

Geçtiğimiz hafta bebeğin haeketlerini çok fazla hissedemiyorum diye kendimi epeyce hırpaladım. Endişe dolu bir kaç günden sonra yeterince okuyunca ikna oldum ki, endişelenecek bir şey yok ve İmge yerinde mutlu mesut büyümeye devam ediyor. Zaten o da delirmeyeyim diye
ara sıra bana bir iki 'tık tık, ben buradayım!' yapıyor. Babası, seni rahat ettiriyor ne istiyorsun çocuktan diyor bana. Hiç laf söyletmiyoruz İmge Sultana daha şimdiden bakıyorum :)

Aşağıda İmge ile aynı yaşta olan bir başka bebek var:




Bugün ayrıca 17 Ağustos 1999'da gerçekleşen depremin yıldönümü. O gün yaşamını yitiren binlerce canın ruhu şad olsun... Dünyaya gelen yeni canlar onların bıraktığı yerden alsınlar iyiliği, doğruluğu ve güzelliği...çevrelerine yaysınlar...