28 Ekim 2009 Çarşamba

Kovaladıkça kaçan ateş böceğim misin?

Kızım bugün 30 haftalık oldu. Hatırlıyorum da ilk başlarda o kritik haftalarda gün sayıyordum. Bugün 5 hafta 1 gün oldu, ertesi gün 5 hafta 2 gün oldu şeklinde... zaman geçmezdi bir türlü. Şimdi ise haftalar fırıl fırıl dönüyor. Daha dün 28 haftaydım, 29'u hiç hatırlamıyorum bile...

Son bir haftadır çok hastaydım. Ben
de salgına katılıp virüs almışım o kadar dikkat etmeme rağmen.Doktorum bağışıklık düzeyimin bebek ve yaşlılarınkiyle aynı olduğunu söylemişti zaten. Şu hastalığım tam bitsin hemen grip aşısı olacağım. Doktorumuz da öyle öneriyor.

Ben hastayken kızım çok hareket etmedi diye çok üzdüm kendimi ama bugün ben düzelince o da daha hareketli... Benim de içim rahat tabii... kendime koca bir sanal buket aldım ben de:)

25 Ekim 2009 Pazar

Kızımın odası

İmge'ye oda yapsak mı yapmasak mı? Yapacaksak nasıl birşey olsun diye epeyce düşündük. Nasılsa burada kalıcı değiliz, hafif ve kolay sökülüp takılan, taşınabilen bir şeylerin olması ve minnacık bebek odasına da sığması gerekiyor. Bu durumda adres neresi? Tabii ki İkea - evinizin herşeyi :) Cicili bicili bebek odaları oldum olası hiç ilgimi çekmez zaten, ben daha işlevsel ama aynı zamanda da küçük eklemelerle sevimli yapabileceğim bir şeyleri seviyorum. Sonuç olarak aşağıdaki ürünleri sipariş etmeye karar verdik.

Bebeğimizin gardrop, şifonyer ve oyuncak saklama ünitesi İkea'dan olacak. Hepsi de hafif ve kullanışlı. Beyaz lake bence en güzel bebek odası mobilyası. Oyuncak saklama ünitesinin içine farklı boyutlarda plastik oyuncak kovaları -çekmece biçiminde - konulabiliyor. Ben en çok bunu sevdim. Yeşil, pembe ve beyaz kovalar aldım. Bakalım nasıl duracak. gardrop ve şifonyerin de ön kapakları buzlu cam gibi birşey - tabiiki cam değil - ama içerisinin görülebilir olması da hoşuma gitti. Çok düzenli bir insanımdır ya ben :pppp Hepsinden bir örnek aşağıda var. İzmir mağazasından gelecek hepsi ve tüm mobilyalar ve aksesuarlar sadece 99 liraya buraya nakliye ile gönderilebiliyor. İkea'yı seviyorum :)





Bu mobilyaların üzerine kendi zevkime göre stickerlar yapıştırmayı planlıyorum. ebay'de harika şeyler var. Bir kaç tane örneği aşağıya ekleyeyim. Duvar bordürünü de ebay'den alacağız. Dün babasıyla baktık en çok aşağıdaki modeli beğendik. Vinly karışımı olan bu bordürler önceden tutkallı, sadece ıslatıp duvara yapıştırmak yetiyor. Bir de istendiğinde yeniden çıkarılıp başka bir yerde kullanılabiliyor. Görüldüğü üzere profesyonel çalşıyorum dekorasyon konusunda :)
İşte stickerlar ve bordür:





Bordürümüz de şu: İkimiz de çok sevdik bunu.



Kızımın yatağına gelince. Yatağı oyun parkı şeklinde kullanmak çok mantıklı geldi. Hem istendiği gibi ayarlanabiliyor, hem tatile vb. ya da evde bir odadan diğerine götürülebiliyor . Bebek biraz daha büyüdüğünde gerçekten oyun parkı olarak kullanılabiliyor. Bebek olunca insanın onu bırakıp tuvalete bile gidemediğini Duru'dan bildiğim için iyi fikir. Bir an bile yalnız bırakılmıyor bebekler. Biz Ada ablasının yatağını kullanacağız. Aşağıdaki gibi bir şey ama rengi farklı. Cibinliği de İkea'dan. Cibinliksiz prenses olur mu hiç :)
Sağdaki de kızımın odasındaki böcek apliği.

Tik tak, tik tak...

www.tickerfactory.com'dan baby due date ticker'ı aldım ama her mesajın sonuna güncel nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum.
Şimdilik buraya ekliyorum. 4 Ocak tarihini due date kabul edersek 71 gün var. Ne? 71 mi? O kadar az mı? bana hala aylar var gibi geliyor :)